به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، مسعود امرالهی در قرارگاه ملی نظارت و بازرسی بر بازار ویژه ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، اظهار داشت: مشکلی در تامین کالاهای اساسی وجود ندارد، اما با توجه به اینکه بازار بر اساس عرضه و تقاضا تنظیم میشود، اکنون شاهد افزایش تقاضا در بازار هستیم.
وی با بیان اینکه اکنون ۱۰ هزار تن گوشت منجمد برزیلی وارد بندر شهید رجایی شده است، خاطرنشان کرد: روزانه حداقل ۳۰۰ تن محصول پروتئینی وارد بازار کشور میشود، اما در تامین گوشت گرم وارداتی محدودیتهایی وجود دارد؛ زیرا در پاکستان و روسیه سه کشتارگاه مطابق با سیاستهای سازمان دامپزشکی تایید شده است.
همچنین محمدعلی اسفنانی معاون پیشگیری سازمان تعزیرات حکومتی، تصریح کرد: طی سالها مشکل تنظیم بازار وجود داشته و در حال حاضر نیز چندین قرارگاه زیر نظر سازمانها و وزارتخانههای مختلف وجود دارد، اما مشخص نیست این تعداد قرارگاه چه نتیجهای در جامعه دارد، بنابراین با آسیبشناسی درست میتوان بخشی از این قرارگاهها را ساماندهی کرد.
وی با اشاره به لایحه تشکیل سازمان بازرگانی اظهار داشت: از نظر حقوقی موارد بسیاری برای تشکیل این سازمان وجود دارد، زیرا مقرر شده تا جایگزین بخش بازرگانی وزارت صمت باشد و بر اساس پیشنویس، در صورت تشکیل، سازمان حمایت و بخشی از وزارت جهاد کشاورزی در ذیل آن قرار بگیرند که وضعیت نگاه به بازار را تغییر خواهد داد.
در این نشست حسین فرهیدزاده رئیس سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان با اشاره به مصادف شدن ایام نوروز و ماه مبارک رمضان، خاطرنشان کرد: موضوع هماهنگی ذیل کمیته ملی اقدام مشترک است تا فرآیند مشترکی در حوزه نظارت پیش گرفته شود.
وی تصریح کرد: در کمیته اقدام مشترک، سازمان تعزیرات حکومتی، وزارت جهاد و بسیج اصناف و اتاق اصناف حضور دارند و ما بهعنوان سازمان حمایت از اعضای فعال آن هستیم، بر همین اساس که برای اقدام در جهت منافع عمومی باید از تمام ظرفیتها استفاده شود، از جمله ایجاد سامانه شفافیت فروشگاهی که بر اساس مصوبه مقرر شده ۲۰۰ هزار فروشگاه حتماً به این طرح بپیوندد.
فرهیدزاده تاکید کرد: حدود سه میلیون و ۸۰۰ هزار واحد تولیدی، صنفی و شرکت پخش در کشور وجود دارد که برای بررسی آنها نیاز به استفاده از تمام ظرفیتهای کشور است.
وی تاکید کرد: بازرسیها باعث هدررفتن انرژی و اختلال در کنترل میشود که با در نظر گرفتن یک مشی واحد در این خصوص، نیاز به بهرهمندی از یک روش مناسب است تا از تمام ظرفیتها بتوانیم بهدرستی استفاده کنیم.
قاسم نوده فراهانی رئیس اتاق اصناف ایران اظهار داشت: در دو ماه رمضان و نوروز نیاز به همکاری بیشتری وجود دارد، زیرا قیمت کالاها افزایش یافته و در کنار آن نیز برخیها نیز اجحاف میکنند.
رئیس اتاق اصناف ایران تصریح کرد: بازار را عرضه و تقاضا و سپس رقابت تنظیم میکند، بخشهای صنفی از بازرسیهای متعدد شاکی هستند به همین دلیل تقاضا داریم که در این دو ماه از حضور بازرسان مشترک با حضور نماینده صنف استفاده شود.
وی با بیان اینکه گرانی و گرانفروشی در بازار مشهود است، تاکید کرد: از یک سو گرانفروشی مردم را اذیت میکند و از سوی دیگر توزیع نکردن بهموقع کالا توسط کارخانهها نیز موجب آسیب شده است، در حال حاضر کارخانهها به صورت قطرهچکانی محصولات خود را به بازار عرضه میکنند.
نظر شما